Wie zijn wij … ?

Echt fotogeniek zijn wij niet te noemen 🙂

De persoon links op de foto ben ik, Dirk.

Inmiddels ben ik al 3-decenia (en een beetje) werkzaam bij het openbaar vervoersbedrijf de R.E.T. In het grijze verleden ben ik begonnen bij de afdeling metro als “medewerker-vervoer” echter binnen 3 maanden ben ik doorgestroomd richting de afdeling tram.

Nadat ik een aantal jaren door de gehele stad had gereden en alle remises van dichtbij had meegemaakt kreeg ik de mogelijkheid (+/- 23 jaar geleden) om bij de z.g.n. “sturing” te komen, dit hield in dat ik met een aantal collega’s de zorg had over de dagelijkse exploitatie of te wel: zorg dat alles uitrukt en blijft rijden. Eerlijk is eerlijk, in die periode was dat wel even wat anders dan tegenwoordig, toen zaten we met 10 tafels te klaverjassen en werd er ook nog tussen door een biljartje gelegd, dus om de boel rijdende te houden was vaak niet echt een probleem 🙂

Nadat ik even een pitstop bij de sturing/ planning metro had gehad, dit zou voor een paar weken zijn en is uiteindelijk een paar jaar geworden, kwam ik op de voormalige remise Hilledijk terecht met dezelfde functie om vervolgens te verhuizen richting de nieuw gebouwde remise Beverwaard.

De klaverjastafels en het biljart zijn inmiddels voltooid verleden tijd, tegenwoordig is het aanzienlijk hectischer & zakelijker en is de functie uitgebreid met o.a. het beheer van het complete wisselcomplex op het emplacement.

Mijn functie/ taak/ werkzaamheden zoals ik ze altijd kort samenvat: maatschappelijk werker, psycholoog, procesoperator, trambestuurder en samen met mijn andere collega’s er zorg voor dragen dat de exploitatie ’s morgens goed op gang komt en dat ’s nachts alles weer op de juiste plek staat voor de volgende ochtend met de juiste “poppetjes” op de juiste voertuigen 🙂 .

En dit alles in goede samenwerking met o.a. de mannen & vrouwen die dagelijks op de tram rijden, de monteurs, de v.o.h. mannen (lees: schoonmakers van de voertuigen, een zeker niet te onderschatten functie!) en de dames en heren van de verkeerleiding.

Blijf niet “hangen” in het verleden, droom niet van de toekomst … concentreer je op het huidige moment

En de persoon rechts op de foto ben ik, Annemarie.

Een aantal jaren geleden heb ik een flinke carrière-switch gemaakt. Ik was bijna 25 jaar werkzaam als “dagbestedings-coach” echter door lichamelijke klachten (lees o.a. 2 flinke burn-outs) eindigde deze carrière.

Eind 2018 heb ik mijn “taxi-pas” behaald en sinds begin 2019 was ik werkzaam op een 8-perssoons openbaar vervoer bus(je) in de regio Voorne Putten. Nadat ik dit had “geproefd” kwam de drang om voor het “grote” rijbewijs te gaan … en zo geschiede het dat ik medio september 2019 de schoolboeken & banken indook om ook dat “pappiertje” te bemachtigen.

In een bloedtempo (geduld staat niet in mijn woordenboek) probeerde ik mij de droge & praktische stof eigen te maken, en jawel … in januari 2020 was ik met vlag en wimpel geslaagd en ging ik aan de slag op de grote bus op Voorne Putten.

Je voelt hem al aankomen, de drang om aan te sturen en de regie enigszins in handen te hebben 🙂 kwam weer om de hoek kijken. Eind 2020 kwam de mogelijk om te solliciteren bij de compleet nieuwe en zelfstandig draaiende “regie-centrale/ verkeersleiding” van EBS (voorheen was dit onderdeel ondergebracht bij de verkeersleiding van de R.E.T.). Nadat de nodige psychologische testen positief waren afgerond ben ik per maart 2021 aan de slag gegaan bij de “regie-centrale/ verkeersleiding” van EBS.

Voor een kleine impressie van de “regie-centrale/ verkeersleiding” kunnen jullie terecht in deze post of bekijk onderstaand filmpje.

Al met al kan en durf ik te zeggen dat ik na een “vervelende” periode van een paar jaar weer heel goed mijn draai heb gevonden in een compleet nieuwe functie met de nodige afwisselingen. Vandaag draai/ rijd ik een busdienst en morgen zit ik binnen op de regie-centrale.

Je ziet dus dat alles uiteindelijk weer op zijn plekje valt, als jezelf maar voor de volle 100% gaat … eerlijk is eerlijk, een partner die ook voor de volle 100 procent achter je staat is meegenomen 🙂

Pluk de dag … en geniet ervan, je kan meer dan dat je denkt

Ho, stop, wacht even … het is wel leuk dat jullie twee wat overjezelf aan het vertellen zijn maar wordt hier nu niet één zeer belangrijke, zoniet de belangrijkste, factor vergeten??

Beetje jammer (en bovenal schandalig) dit allemaal, ik zal mijzelf dan maar even voorstellen … mijn naam is Benji, poes Benji wel te verstaan!

Blijkbaar hadden die twee gasten een vorm van aandacht nodig, om de één of andere duistere reden pikte ik dat signaal op toen ik begin mei 2020 werdt geboren.

En jawel, vanaf 29 juli 2020 wandelde ik door mijn mijn nieuwe onderkomen (zie het gekke filmpje hieronder). Ik deed er bijna alles aan om die twee gasten het leven een beetje zuur te maken. Maar wat bleek … die twee hadden het beste voor met mij 🙂 Inmiddels zijn wij bijna een jaar verder en op de één of andere wijze heb ik het nog steeds goed naar mijn zin.